Очаква се зърнената сделка да бъде удължена на преговорите, започнали в

...
Очаква се зърнената сделка да бъде удължена на преговорите, започнали в
Коментари Харесай

Русия готова да удължи зърнената сделка?

Очаква се зърнената договорка да бъде удължена на договарянията, почнали в сряда в Истанбул, като се вземат поради възраженията на Русия , сподели източник в Анкара, непосредствен до договарянията, цитиран от ТАСС.

" Има информация, че съглашението ще бъде продължено и след 18 май . Затова го споделям като факт. И има упования, че износът на съветски артикули ще бъде част от него ", сподели източникът.

Според източника удължаването на зърнената договорка е значим въпрос за турското управление в навечерието на изборите и те ще създадат всичко по силите си това да се случи. " За президента Реджеп Тайип Ердоган удължаването на договорката е сигнал за Запада, че на Турция може да се има доверие. В резултат на това държавното управление ще направи всичко по силите си, с цел да резервира самодейността за зърно ", сподели източникът.

Организацията на Обединените народи заяви, че инспекциите на изходящи кораби по зърнената договорка са били обновени във вторник . Тази договорка разрешава безвреден експорт на украинско зърно през Черно море. Въпреки това, има заплаха от отвод на Москва да продължи присъединяване си в нея, като тя е заплашила да се отдръпна на 18 май, поради спънки, които са наложени на личния експорт на зърно и торове на Русия. Информацията беше предадена от Ройтерс. В неделя и понеделник.

Организация на обединените нации и Турция посредничиха в, с цел да оказват помощ за справяне с световната хранителна рецесия, която се утежни от войната на Москва в Украйна. Официални лица от Русия, Украйна, Турция и Организация на обединените нации съставляват Съвместен координационен център (СКЦ) в Истанбул, който следи осъществяването на съглашението.

" Съюзна контролна комисия удостовери, че инспекциите са обновени през днешния ден на заминаващи кораби ", сподели заместник-говорителят на Организация на обединените нации Фархан Хак.

 Медведев плаши с преустановяване на зърнената договорка
Медведев плаши с преустановяване на зърнената договорка

След като Г-7 изиска възбрана на целия експорт за Русия

" Ние ще работим за продължение на договорката за зърнени храни след 18 май, без да позволяваме никакво прекъсване или преустановяване ", сподели Акар пред турската телевизия " Хабертюрк ".

Русия в фрагмент от писмо, забелязано от Ройтерс предишния месец, е предизвестила останалите страни от СКЦ, че няма да утвърди нови кораби да пътуват към украинските пристанища, в случай че преносът не бъде осъществен до 18 май - " предстоящата дата на...прекратяване (на сделката). "

От четвъртък насам Съюзна контролна комисия не е одобрявал навлизането на нови кораби в Черно море по съглашението.
 Прекратяване на зърнената договорка няма да е апокалипсис за Украйна
Прекратяване на зърнената договорка няма да е апокалипсис за Украйна

Киев е подготвен с различни способи за износ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР